“VENDELINSKA DRUŽENJA 2023.” U Gradini održana peta po redu Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije

U sklopu blagdana sv. Vendelina, zaštitnika općine Gradina, koji se tradicionalno obilježava 20. listopada, raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima u Osnovnoj školi Gradina je u srijedu, 18. listopada održana peta po redu Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije pod nazivom “Vendelinska druženja 2023.”

Tim povodom je dvadesetak osnovnoškolaca zajedno sa svojim mentorima izrađivalo ilustracije za priču u stihovima “Zmajevima ulaz u knjižnicu zabranjen!” autora Luke Čiče.

Mladi su se ilustratori prvo prisjetili što je to ilustracija te kako ju najbolje koristiti. S likovnom tehnikom vitraja, kojom su ilustracije oslikavali, učenici su se uglavnom susreli po prvi puta.

Organizator ove likovne kolonije je Osnovna škola Gradina uz pokroviteljstvo Općine Gradina, a voditelj je učitelj likovne kulture Igor Fućkar. Cilj projekta je povezati, istaknuti i na jednom mjestu okupiti učenike iz VPŽ koji se svojim likovnim sposobnostima, upornošću i kreativnošću ističu u svojim sredinama.

Nakon održane kolonije, u prostorijama Osnovne škole u Gradini postavljena je izložba radova, a svoj stalni postav vitraji će naći u školskoj knjižnici.

Općina Gradina redovito podržava ovakve akcije i aktivno sudjeluju u organizaciji i matrijalnim troškovima. Svim sudionicima i njihovim mentorima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni kao zahvala za sudjelovanje.

(www.icv.hr, OŠ Gradina)

https://www.icv.hr/2023/10/vendelinska-druzenja-2023-u-gradini-odrzana-peta-po-redu-djecja-likovna-kolonija-viroviticko-podravske-zupanije/