Općini Gradina odobreni projekti “Jačanje digitalizacije i prometne sigurnosti općine Gradina” te “Projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Krijesnica Gradina”

Općini Gradina odobreni su projekti “Jačanje digitalizacije i prometne sigurnosti općine Gradina” te “Projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Krijesnica Gradina”.

– “Jačanje digitalizacije i prometne sigurnosti općine Gradina” projekt je pomoću kojeg ćemo implementirati digitalizaciju prostornih podataka u jednome dijelu, a u drugom dijelu ćemo postaviti Pametni pješački prijelaz. Projekt je objedinjena cjelina koja rješava probleme više ciljnih skupina te pozitivno i direktno utječe na povećanu kvalitetu života svih bez obzira dob i spol ili status. Digitalizacijom i dijeljenjem evidencije prostornih podataka značajno se unaprjeđuje informiranje građana o radu uprave. Ukorak su sa svim podacima koje u realnom vremenu na javni portal dijeli općina. Dijeljenjem podataka na javnom portalu namijenjenom građanima i gospodarskim subjektima oni će imati nikad jednostavniji pristup podacima prostornih planova, katastra itd., a sve na jednom-centralnom mjestu- poručili su iz Općine Gradina.

Ukupna vrijednost iznosi 51.875,00€, a za taj projekt ostvareno je gotovo 80-postotno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u iznosu od 40.888,72 eura.

– Također, Središnji državni ured za demografiju i mlade nam je odobrio projekt “Projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Krijesnica Gradina” za opremanje vrtića s vanjskim igralima i to: žičara, vrtuljak, multifunkcionalno igralo, tuneli, klackalice, i druge didaktičke sprave. Projekt je vrijednosti 38.232,85 € eura, a iznos sufinanciranja je 28.904,04 eura- dodali su iz Općine Gradina.

(Općina Gradina)