KOALICIJA HDZ-a I HSS-a I UBUDUĆE PARTNERI

Na području općine Gradina i u sljedećem četverogodišnjem mandatu vlast namjerava obnašati koalicija Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke. O zajedničkom izlasku na lokalne izbore koalicijski sporazum potpisali su predsjednici općinskih organizacija HDZ-a Dražen Peić i HSS-a Stjepan Zagorac.

Dražen Peić: – Ovo je samo nastavak suradnje HDZ-a i HSS-a koja je bila nakratko prekinuta.

Shvatili smo da je bolje da djelujemo zajedno zbog investicija i programa koji se zajednički u budućnosti mogu ostvariti. Naime, u Vladi RH i u ministarstvima su ljudi iz naših stranaka pa lakše možemo doći do njih. Ova ekipa i prije je radila na dobrobit općine, a nadam se da će tako raditi i ubuduće jer imamo projekte, želimo i znamo raditi.

Stjepan Zagorac:-Ovo je izraz volje apsolutne većine članova HSS-a i HDZ-a.  Nadam se da ćemo ovaj četverogodišnji mandat odraditi onako kako žele žitelji naše općine.

Zajednički želimo upravljat općinom i služiti narodu, a ne samo raditi i trošiti novac koji građani izdvajaju. Na državnoj razini, a nadam se da će tako biti i na županijskoj razini, ova koalicija već uspješno radi, pa vjerujem da u takvom rasporedu snaga možemo najviše ”dovući” i u našu općinu.

Prema sporazumu HDZ i HSS zajednički će izaći na izbore za načelnika i donačelnika.

Kandidat za načelnika bit će Dražen Peić, a za donačelnika Stjepan Zagorac.  Za izbor članova općinskog vijeća stranke će ići sa samostalnim listama, a nakon konstituiranja dužnost predsjednika vijeća mijenjat će se nakon dvije godine.

Stranački čelnici HDZ-a i HSS-a vjeruju da će već u prvom krugu biti izabran načelnik i donačelnik, jer za to imaju podršku svih društava i udruga koje djeluju na području općine, od sportskih do u druga dragovoljaca i umirovljenika. Potvrđuje to i nazočnost Petra Kajganića, predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine općine Gradina, kao i Stjepana Košutića, predsjednika Udruge umirovljenika općine Gradina.