Župan Igor Andrović i načelnik općine Gradina Marko Ajček obišli radove na sanaciji klizišta kod OŠ Gradina

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Gradina Marko Ajček, te ravnateljica OŠ Gradina, Ivana Kovač, obišli su radove na sanaciji klizišta kod navedene škole.

– Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Općini Gradina, mi smo početkom ove godine detektirali problem i krenuli u njegovu realizaciju. Nažalost, pojavio se problem s korona virusom, jer u vrijeme prvog vala, mnoge tvrtke nisu radile, pa smo u sanaciju krenuli ove jeseni – naglasila je Ivana Kovač, ravnateljica Osnovne škole Gradina.

Vrijednost radova iznosi 623.498,13 kuna, a izvodi ih Obrt Duga.

– Radovima će se sanirati teren u neposrednoj blizini školske ustanove i pripadajućih školskih objekata. Radovi obuhvaćaju zemljane radove, betonske, montažne kanalizacijske radove, radove na opločavanju površina betonskim opločnicima, limarske radove… – kazao je načelnik Općine Gradina Marko Ajček.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović je prilikom posjete Gradini kazao.

– Svih ovih godina smo puno ulagali u školstvo i obrazovanje na području Virovitičko-podravske županije. Izgrađene su nove škole, energetski obnovljene mnogobrojne zgrade, nabavljena nova oprema. I ovdje u Gradini je potpuno obnovljena škola, a tu je i sportska dvorana, jedna od najljepših u našoj županiji. No, uvijek se mogu pojaviti i neke nepredviđene okolnosti kao ova u Gradini koje treba sanirati. Uz stvaranje što boljih uvjeta za obrazovanje naše djece, iznimno je važno brinuti i o njihovoj sigurnosti, a upravo je to sanacija ovog klizišta – istaknuo je župan Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Dumenčić)