Započelo postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima: Školarci više neće kisnuti ni biti izloženi vjetru

Na mjestu autobusnog stajališta u Lipovcu, jednom od deset naselja na području općine Gradina, jučer (srijeda) je ‘niknula’ nova nadstrešnica. Čekaonica u sklopu metalne konstrukcije s prozirnom plastičnom oblogom, opremljena je, kao i većina drugih, drvenom klupom za sjedenje.

Prema riječima načelnika Josipa Vučemilovića – Jurića, ovo je mali korak i uvod u sve ono što očekuje mještane općine Gradina u narednom periodu. Zbog sigurnosti djece, ali i odraslih, nadstrešnice će biti obnovljene u svim naseljima na području općine.

-U idućem periodu cilj nam je obnoviti nadstrešnice u naseljima s područja općine Gradina. U nekim su naseljima iste i napravljene ranije, ali neadekvatno. Jučer smo počeli s postavljanjem krenuvši od naselja Lipovac, gdje se čak nalazila i kvalitetnija nadstrešnica, ali je morala biti srušena zbog opasnosti od urušavanja zgrade koja se nalazila u neposrednoj blizini. Djeca su sada na sigurnom, mogu normalno sjesti, popričati i skloniti se od kiše i vjetra. Ove uvjete omogućit ćemo djeci u svim naseljima, kako bi uživala iste blagodati kao i djeca u drugim sredinama – rekao nam je načelnik J. Vučemilović – Jurić i naglasio kako će iduća nadstrešnica biti postavljena na mjestu autobusnog stajališta u Gradini.

Izgradnja mrtvačnice u naselju Budakovac, izgradnja nogostupa u ulici Stjepana Radića u Staroj Brezovici i sanacija nogostupa u Gradini (u dužini 150 metara) koji je uništen uslijed građevinskih radova, samo su neki od projekata koje nam je najavio i koji će uskoro ugledati ‘svjetlo dana’.

-Prije šest mjeseci preuzeo sam funkciju načelnika općine Gradina i kao takav, nastojat ću udovoljiti svim željama koje budu opravdane od strane mještana. Nastojat ću da zasjamo malo ljepšim sjajem, da postanemo prepoznatljivi, da se uključimo u razne projekte uz pomoć Virovitičko-podravske županije i njezinih razvojnih agencija i da se na taj način razvijemo u svakom pogledu, a ujedno osuvremenimo našu komunalnu infrastrukturu – dodao je načelnik.

Tom prigodom osvrnuo se i na nepovoljnu financijsku situaciju koja, kako i sam kaže, ne bi trebala biti ‘prepreka’ u budućim projektima…

-Preuzimanjem funkcije načelnika naslijedio sam i neke obaveze koje su, moram priznati, neopravdane ili neprepoznatljive za običnog čovjeka. Unatoč tome, pokušat ćemo krenuti u pozitivnom smjeru i svakog mjeseca i svake godine napraviti dio projekata na zadovoljstvo svih mještana – zaključio je načelnik Josip Vučemilović – Jurić.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)