Stanje sigurnosti općina Gradina, Suhopolje, Lukač i Špišić Bukovica zadovoljavajuće

U prostorijama Općine Gradina u četvrtak je održana sjednica povjerenstva vijeća za prevenciju općine Gradina na kojoj se raspravljalo o stanju sigurnosti općina Gradina, Suhopolje, Lukač i Špišić Bukovica za razdoblje prvih deset mjeseci 2015. godine, te o stanju sigurnosti cestovnog prometa na području ovih općina. Prema riječima načelnika Policijske postaje Virovitica Zlatka Barčana stanje sigurnosti na području ovih općina je zadovoljavajuće.
– Smanjen je broj kaznenih djela, prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Evidentan je pad svih ostalih prekršaja kojima se isključivo bavi Policijska postaja Virovitica. Došlo je do broja povećanja prometnih nesreća na cestovnim pravcima koji se protežu kroz naše područje, te povećanje broja ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama. Pozitivna strana svega toga je to što je za sada, odnosno u proteklih 10 mjeseci ove godine, manji broj smrtno stradalih osoba u cestovnom prometu – kazao je Barčan.
Također, bilo je riječi i o provedbi preventivnih aktivnosti u sklopu akcije „Mir i dobro“. Između ostalih, sastanku su još prisustvovali načelnici općina Gradine i Suhopolja Dražen Peić i Marijan Brlek, načelnici Policijske postaje Virovitica i Postaje prometne policije Virovitica Zlatko Barčan i Nikola Kečkiš…