Poziv na 9. radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Virovitički prsten“ za razdoblje 2014. – 2020.

Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ poziva sve zainteresirane predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora, odnosno predstavnike općine, poljoprivrednih gospodarstava, poduzeća, obrta, udruga, mjesnih odbora, općinskog vijeća i sve ostale zainteresirane sa područja općine Gradina na 9. radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za razdoblje 2014.-2020.

Radionica će se održati 16. veljače 2016. godine u Općini Gradina, Trg hrv. Branitelja 12, Gradina s početkom u 11:00 sati. Nakon prijave na natječaj za podmjeru 19.1. Pripremna pomoć iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., u sklopu koje su prihvatljivi troškovi izrade strategije i tekući troškovi LAG-a, LAG „Virovitički prsten“ započeo je izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za razdoblje 2014.-2020.

Cilj izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a je utvrđivanje najznačajnijih snaga, slabosti, prilika i prijetnji, definiranje razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera razvoja područja obuhvaćenog LAG-om, izrada baze projektnih ideja, izrada akcijskog i financijskog plana provedbe Strategije i rada LAG-a u narednom razdoblju, a sve u svrhu ukupnog i održivog razvoja LAG-a te poboljšanja ruralnih, životnih i radnih uvjeta. Zbog iznimne važnosti Strategije, temeljem čije će se kvalitete LAG-u dodijeliti određen iznos bespovratnih sredstava za provedbu projekata sa područja LAG-a, molimo da se u izradu lokalne razvojne strategije LAG-a uključi što veći broj sudionika.