OŠ Gradina osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje 9. svibnja 2014. održana je državna razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara.

OŠ Gradina i Virovitičko-podravsku županiju predstavljala je ekipa od tri učenice: Adriana Matej iz 6.a, Danijela Šarac i Ana Vadoc iz 7.a. Djevojke su uspješno savladale školsku i županijsku razinu natjecanja i tako se kvalificirale za sudjelovanje na državnoj razini. Na isti način za sudjelovanje se kvalificiralo 18 ekipa iz osnovnih škola iz 13 različitih županija.

Sve natjecatelje pozdravili su organizator natjecanja Dražen Ružić i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te voditeljica projekta za osnovne škole Tanja Radiković. Domaćini su pripremili izvrstan program koji nam je odškrinuo vrata međimurskog folklornog bogatstva. Uslijedio je najvažniji dio natjecanja – ispit. Nakon pismenog ispita i turističkog obilaska Čakovca, objavljena je privremena ljestvica poretka. Ekipa Klikuna OŠ Gradina je na drugom mjestu! Osmijesi nam nisu silazili s lica, javljalo se roditeljima i prijateljima iz razreda, skakutalo na mjestu i čekalo konačno proglašenje. Iscrpan rad i pripreme su se isplatile pa zahvaljujemo nastavnicima koji su imali razumijevanja za nas, posebno hvala ravnatelju što je prihvatio i podupro ovu inicijativu.

Nadamo se da će sljedeće godine sudjelovati više učenika naše škole i županije, jer mi smo zaista uspjeli, kako i sam naziv natjecanja kaže, čitanjem doći do zvijezda!