Djeca Gradine okupirala Gradski bazen Virovitica

Nakon otvaranja Gradskog bazena Virovitica, više puta dnevno smo ga posjećivali i raspitivali se o temperaturi vode. Nakon izjave gospodina Josipa iz Virkoma kako voda ima povoljnu temperaturu za plivanje s oduševljenjem smo krenuli u realizaciju prvog kruga LJETNE ŠKOLE PLIVANJA. Vrlo agilna u realizaciji ovog projekta u usporedbi s ostalim općinama kojima je bila ponuđena ova suradnja, pokazala se općina Gradina. S predstavnicima Općine Gradina i Osnovne škole Gradina ove je godine po prvi put Plivački klub Virovitica dogovorio ljetnu školu plivanja.

Pregovori su bili dugotrajni i trajali su više mjeseci. Osnovne škole, općine, udruge, prijevoznici… Konačno smo zajednički došli do željenog cilja. U ponedjeljak 29.06.2015. krenula je dvotjedna ljetna škola plivanja za četrdeset i jednu učenicu i učenika OŠ Gradina. Okupili su se ovdje učenici od najmlađih osmogodišnjaka do najstarijih četrnaestogodišnjaka. Prijevoz je osigurala Općina Gradina kojoj se ovom prigodom najtoplije zahvaljujemo, ponajprije, u ime roditelja i djece koji su na ovaj način, po prvi puta u prigodi pohađati školu plivanja. Općina se potrudila i za ovako brojnu skupinu djece osigurala autobusni prijevoz koji svakodnevno dovozi djecu u Viroviticu.

Došao je i taj ponedjeljak kada se u 19.00 sati autobus dupkom pun razigrane djece zaustavio ispred prostora bazena. Buduće su plivačice i plivači jedva dočekali ulazak u toplu bazensku vodu. Bilo je tu i početničkih nespretnosti. Nekima je prvi susret s bazenom bio prilično neugodno iskustvo. Tijelo u grču, traženje sigurnog utočišta i ispružene trenerove ruke ili ruba bazena. No, ubrzo je sigurna trenerska ruka, ali i mentalitet vesele skupine prevladao i najnesigurnije plivače. Već tijekom prvog treninga nikome nije bilo upitno zaroniti glavom ispod vode.

11722176_906017529436664_1950690184763509380_o

Prvih desetak dana treninga s Gradinjanima je iz nas. Veselimo se nadolazećim danima kada će se vjerujemo, neke zapaljene ljetne i školske ljubavi razbuktati još malo više. Veseli dječački osmjesi osvojiti još pokoje djevojačko srce. U ovih će nekoliko preostalih dana treninga baš svi naučiti plivati, tako da nikada neće biti iznenađeni i ne pripremljeni za boravak na obližnjem dravskom sprudu ili lokalnoj ribičkoj bari.

Nakon Gradine slijede djeca i mladi iz općina Špišić Bukovica, Suhopolje, Lukač i Pitomača. Vjerujemo da će zamoljeni za suradnju iznaći kvalitetna rješenja i omogućiti najmlađim žiteljima u svojim općinama pohađanje škole plivanja, jer plivanje spada u neophodne ljudske vještine značajnije čak i od primjerice vožnje bicikla.

U svakom slučaju, sve mlade plivačice i plivače i ovog ljeta očekuju treneri Plivačkog kluba Virovitica: prof. Zdravko Pavoković, prof. Vinko Oršulić, prof. Nenad Vajagić, Matej Smiljanec i Matko Kolesarić.