U OŠ Gradina održana treća po redu Dječja likovna kolonija „Vendelinska druženja“

U sklopu manifestacije „Vendelinska druženja“ koja se povodom 20. listopada i blagdana svetog Vendelina tradicionalno raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima održava u općini Gradina, u Osnovnoj školi Gradina je 22. rujna održana treća po redu Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije. Tim povodom je petnaestak osnovnoškolaca zajedno sa svojim mentorima izrađivalo straničnike, dočitnice ili popularno bookmarke koristeći grafičku tehniku suhe igle, a sve s motivima za koje su inspiraciju pronašli u tradicionalnim predmetima i narodnim nošnjama gradinskoga kraja.

Organizatori ovog zanimljivog događaja su Osnovna škola Gradina i Udruga SMIRINO uz pokroviteljstvo Općine Gradina i Virovitičko-podravske županije, a voditelj kolonije bio je učitelj likovne kulture Igor Fućkar.

– Cilj projekta je povezati, istaknuti i na jednom mjestu okupiti učenike iz naše županije koji se svojim likovnim sposobnostima, upornošću i kreativnošću ističu u svojim sredinama – rekla je ravnateljica OŠ Gradina Ivana Kovač.

Nakon održane kolonije, u prostorijama Osnovne škole Gradina postavljena je izložba radova koju je svečano otvorila predsjednica Udruge SMIRINO Marijana Matić, istaknuvši tom prilikom da Općina Gradina kao i Udruga svesrdno podržavaju ovakve akcije i aktivno sudjeluju u organizaciji i materijalnim troškovima. Svim sudionicima i njihovim mentorima uručene su Zahvalnice i prigodni pokloni kao zahvala za sudjelovanje.

(www.icv.hr, ik)

U OŠ Gradina održana treća po redu Dječja likovna kolonija „Vendelinska druženja“