U Gradini poljoprivrednim gospodarstvima prezentiran natječaj za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Foto: inkubatorivpz.hr

Djelatnici Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Općinom Gradina, predstavili su natječaje za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Radionica je bila namijenjena za OPG-ove s područja općina, Gradina i Suhopolje. Prihvatljivi prijavitelji su poljoprivredna gospodarstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije 1. siječnja 2023. godine ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 eura standardnog ekonomskog rezultata.

Prihvatljive aktivnosti iz ovoga Natječaja se moraju odnositi na: a) modernizaciju i/ili unaprjeđenje procesa rada i poslovanja i/ili b) povećanje proizvodnog kapaciteta.

Prisutnima se prvo obratio načelnik općine Gradina Josip Vučemilović – Jurić koji je naglasio da je ovo natječaj koji može pridonijeti povećanju konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava na području općine Gradina.

Prezentaciju pod temom Uvjeti prihvatljivosti i prihvatljivost troškova za spomenuti natječaj održao je Saša Andrović, voditelj odjela za gospodarstvo, dok je Veljko Rastović, stručni suradnik u odjelu za gospodarstvo prezentirao bodovnu listu za svaki od kriterija prihvatljivosti.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(inkubatorivpz.hr)