Događanja u listopadu

Gradina slavi Sv. Vendela dana 20. listopada 2009. godine koji je ujedno i dan mjesnog odbora Gradina

Općina Gradina isplatila 141.550,00 kn za podmirenje troškova ogrijeva socijalno ugroženim obiteljima.

Općina Gradina raspisuje natječaj za dugogodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na području općine Gradina. Ovim natječajem u zakup se daje više od 1 300 ha poljoprivrednog zemljišta.

Dana 15. listopada 2009. godine u prostorijama općine Gradina održati će se sastanak sa dožupanom Virovitičko-podravske županije i pročelnicom ureda za poljoprivredu, a u svezi projekta navodnjavanja koji će se graditi kraj rijeke Drave na potezu između Novog Graca i Detkovca.

Povodom Dana neovisnosti načelnik općine Gradina i predstavnici udruga prozašli iz domovinskog rata položili su vijence i svijeće na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Gradini.

Općina Gradina krenula u izradu Procjene ugroženosti i Plana zaštite i spašavanja čijom izradom će se dobiti kvalitetna podloga za sprječavanje nastanka velikih prirodnih i ekoloških katastrofa.

Na području općine Gradina uspješno osnovana i treća braniteljska zadruga „Liman“ iz Detkovca, uz već postojeću braniteljsku zadrugu „Dragovoljac“ iz Gradine i pčelarsku braniteljsku zadrugu Novi Gradac iz Novog Graca.