DANI OPĆINE GRADINA 2022. Vatrogasna zajednica općine Gradina prezentirala svoju opremu na oduševljenje najmlađih: Posjetitelje zabavljao TS Čokanj, a za delicije se pobrinula Udruga Smirino

Proslava Dana općine Gradina nastavljena je jučer (nedjelja) vrtnom zabavom gdje se, baš kao i prijašnjih dana, moglo pronaći za svakoga po nešto. Poslijepodnevno druženje započelo je u 17 sati kada je Vatrogasna zajednica općine Gradina krenula s prezentacijom svoje opreme i vozila, a da je to bio pravi pogodak pokazao je i odaziv, ponajviše mališana, koji su s nestrpljenjem željeli vidjeti kako je biti ‘u koži’ vatrogasaca.

– I ove godine smo, sada već tradicionačno, ispred Vatrogasne zajednice općine Gradina izašli s vozilima, opremom i ljudstvom kako bi posjetiteljima pokazali čime raspolažemo i da ujedno što više mladih naraštaja zainteresiramo kako bi i oni jednog dana možda postali vatrogasci jer ljudstvo je uvijek najpotrebnije. Međutim, nama je cilj bio zabaviti najmlađe što smo i uspjeli, tako da slobodno mogu reći kako smo ostvarili ono zacrtano- rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Gradina Josip Kaladić.

Mališani su se s vatrogascima zabavljali sve do večernjih sati, posjetitelji su u isto vrijeme mogli uživati i u međunarodnoj nogometnoj utakmici između veterana Gradine i Martinaca (Republika Mađarska), okupljene je zabavljao TS Čokanj, dok se za slasne delicije i jučer pobrinula Udruga Smirino.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Milković)